Mijn naam is Hilda Metselaar(1963), ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen.
Nadat ik jarenlang als verpleegkundige in de oncologische en terminale zorg werkzaam ben geweest, ontstond bij mij de behoefte mijn werk, kwaliteiten en ervaringen op een creatieve en begeleidende manier uit te dragen.
Als psychosociaal hulpverleenster ben ik afgestudeerd aan de Stichting Psychosociale Opleiding te Utrecht. Aansluitend heb ik diverse vervolgopleidingen tot kunstzinnig coach/beeldend begeleider gevolgd.
Ik startte mijn eigen praktijk voor beeldende begeleiding bij rouw en verlies. In deze praktijk begeleid ik zowel volwassenen als kinderen.

Ook organiseer ik creatieve workshops in kleine groepjes ter ondersteuning van het rouwproces. Dit gezamenlijk werken en het uitwisselen van ervaringen kunnen als helend worden ervaren.

Ik heb meegedaan aan het project: Beeldende begeleiding van palliatieve patiënten en hun naasten in het hospice, door Stichting Palliatieve Leerhuizen, gesubsidieerd door KWF-kankerbestrijding. Sinds 2015 ben ik werkzaam als beeldend begeleider in verschillende hospices en in het inloophuis voor mensen met kanker. Vanaf 2016 geef ik samen met Karin Brandt de tweedaagse Masterclass ‘Beeldende begeleiding in de laatste levensfase’.

HildaMetselaar